Universitat Rovira i Virgili

SOBRE NOSALTRES

Les principals àrees d'expertesa del grup són la intersecció del camp dels convertidors de potència amb els del control aplicat, les energies renovables, el condicionament de la potència, la qualitat de l'energia i el disseny de dispositius.

El Grup d'Electrònica Industrial i Control Automàtic (GAEI) aplica el coneixement de les forces elèctriques i magnètiques al processament, condicionament i control de l'energia elèctrica en sistemes de baixa potència les aplicacions dels quals van des dels vehicles elèctrics fins a les tecnologies d'energies renovables.

GAEI s'ha especialitzat en el disseny de convertidors de commutació DC-DC segons especificacions per a aplicacions industrials o requisits acadèmics. La intersecció del camp dels convertidors de potència amb els del control aplicat, les energies renovables, el condicionament de la potència, la qualitat de l'energia i el disseny de dispositius constitueixen les principals àrees d'expertesa del grup.

CAMP

L'activitat de recerca del GAEI s'ubica actualment en quatre àrees relacionades:

  1. Energies renovables
  2. Vehicles elèctrics
  3. Arquitectures de conversió de potència
  4. Control i dinàmica no lineal

Transversal a totes les àrees, la recerca de GAEI també es dedica a introduir dispositius SiC i GaN en convertidors de potència per tal de millorar-ne l'eficiència i les prestacions globals. Aquesta recerca es realitza en el marc del projecte CONSOLIDER CSD 2009-0046 , que és un treball conjunt entre el Centre Nacional de Microelectrònica de Barcelona i 6 universitats espanyoles més Tecnalia , i representa una cooperació de 12 equips de recerca , constituint així el més gran -Colaboració sempre en l'àmbit de l'electrònica de potència a Espanya.

La recerca en electrònica de potència a la Universitat Rovira i Virgili es va iniciar l'any 1994 amb el nom de Grup de Recerca de Sistemes No Lineals (NSRG) a l'Escola d'Enginyeria Elèctrica i Informàtica ( ETSE ). L'any 1999, un M.Sc. El grau en Electrònica Industrial i Control Automàtic es va iniciar a l'ETSE impartit per investigadors de NSRG, i l'any 2002 es va iniciar la formació de Doctorat en Electrònica de Potència. NSRG va passar a anomenar-se GAEI l'any 2000.

El GAEI ha estat reconegut com a grup de recerca competitiu consolidat per l'Agència Catalana de Recerca (AGAUR) els anys 2005, 2009 i 2014.